• Selamat datang ke
  Malaysia

  7th Persidangan Dunia mengenai Sains Gunaan, Kejuruteraan dan Teknologi

  05th - 06th Januari 2018

  Dianjurkan oleh

  Institute For Engineering Research and Publication (IFERP)

  Semua kertas yang diterima dan dipilih dengan kualiti yang dikaji akan diterbitkan dalam Scopus Prosiding & Jurnal. | Pendaftaran kumpulan boleh mendapatkan 20% keistimewaan dalam yuran pendaftaran.

SELAMAT DATANG KE WCASET

WCASET amat mengalu-alukan para sarjana penyelidik, perwakilan dan pelajar dari akademia serta industri untuk meraung dan berkongsi pengalaman dan pengetahuan mereka dalam teknologi dan penerapannya pada 07 - World Conference on Applied Science and Technology (WCASET - 18). Persidangan ini akan diadakan di Malaysia pada 05hb-06hb Januari 2018. Objektif utama WCASET adalah untuk memberi peluang yang luar biasa untuk mempelajari perkembangan terkini dalam industri moden, bercakap melalui senario tempat kerja yang sukar dengan rakan-rakan yang mengalami titik kesakitan yang sama, dan pengalaman pertumbuhan dan perkembangan besar sebagai seorang profesional. Tidak akan ada kekurangan peluang rangkaian dan sesi maklumat yang berterusan. Sesi ini menjadi peluang terbaik untuk menyerap maklumat daripada pakar yang dihormati. Menghubungkan dengan ahli profesional dan berkongsi cerita kejayaan firma anda adalah cara terbaik untuk membina hubungan dan dikenali sebagai pemimpin pemikiran.

Selepas Kejayaan Dunia ke-6 Kejuruteraan dan Kejuruteraan Sains Gunaan (WCASET - 17), Ia telah dijadikan jenama untuk persidangan penyelidikan, Penerbitan, Jurnal, dan pengindeksan dalam domain premium seperti SCOPUS, ELSEVIER, Index of Science Index Expanded (SciSearch) THOMSON REUTERS-Web sains dan ICI-Indian Citation Indexing juga. Buat masa ini ia menyediakan pencipta untuk menerbitkan kertas kerja mereka dalam jurnal yang diluluskan oleh UGC.

Ia juga akan diindeks oleh GATE RESEARCH, PROQUEST, ORCID, DOAJ, Chemical Abstracts Services (CAS); Elsevier B.V; J-Gate Plus; Penyelidikan Alkitab; Pangkalan Data Elektronik EBSCO Publishing, Amerika Syarikat; Direktori Berkala Ulrich, Amerika Syarikat; DRJI, EBSCO, Index Copernicus, Open J-Gate, Scribd, Issuu, Academia, Bible Research, Arkib Internet, Senarai Penerbitan, SSRN, Mendeley, Epernicus, Indeks Copernicus, OAJI oleh mana pakar dan pakar mendapatkan lebih banyak rujukan kualiti untuk kerja penyelidikan mereka.

Hari-hari yang tersisa

Tarikh penyerahan Abstrak diperluas mengikut Kemahiran Pelajar

Penyerahan Abstrak

31st Disember, 2017


Penyerahan Kertas Penuh

02nd Januari, 2018


Tarikh Akhir Untuk Pendaftaran

03rd Januari, 2018

SKOP DAN BENEFIT

PEMULIHAN YANG DIPERLUKAN

speaker

Dr. Mohd Rafie Bin Johan

speaker

Dr. Mohd Rafie Bin Johan

Director of NANOCAT

University of Malaya, Kuala Lumpur

speaker

Jonathan Yabut

speaker

Jonathan Yabut

The apprentice Asia winner

Entrepreneur motivational Speaker and Author.

speaker

Dr. Yousif AL-Bastaki

speaker

Dr. Yousif AL-Bastaki

Associate Professor

University of Bahrain, Bahrain

speaker

Supachai Surapunt

speaker

Supachai Surapunt

Professor

Thammasat University, Thailand

TENTANG MALAYSIA

Untuk mengetahui Malaysia adalah untuk mencintai Malaysia - permadani bangsa dan agama di mana orang Melayu, India, Cina dan banyak etnik lain hidup bersama dalam damai dan harmoni. Budaya multikultural kami telah menjadikan Malaysia syurga gastronomi dan rumah kepada beratus-ratus perayaan yang berwarna-warni. Tidak hairanlah bahawa kita suka meraikan dan bersosial. Sebagai rakyat, rakyat Malaysia sangat santai, mesra dan mesra. Secara geografi, Malaysia hampir sama dengan budayanya. 11 negeri dan 2 wilayah persekutuan (Kuala Lumpur dan Putrajaya) membentuk Semenanjung Malaysia yang dipisahkan oleh Laut China Selatan dari Malaysia Timur yang merangkumi 2 negeri (Sabah dan Sarawak di pulau Borneo) dan wilayah persekutuan ketiga, pulau Labuan.

Map

map

TEMPAT TOP

 • Gunung Mulu National Park
 • Langkawi
 • Taman Negara
 • Kuala Lumpur
 • Penang
 • Kuching
 • Kota Kinabalu
 • Cameron Highlands
 • Melaka
 • Kota Bharu

PENERBITAN KAMI


PERSIDANGAN PASTI KAMI

PELANGGAN TERBAIK